Monday, August 11, 2014

teruskan kehidupan ~


sekarang bulan OGOS..
aku dah habis praktikal dari bulan Mei lagi..
tercunggap cunggap cari kerja jugak la time tu..

sekarang aku dah bekerja dekat sebulan jugak la..
dekat Petaling Jaya..
jauh baq hang..
aku tinggal kat bangi dengan member sekolah..
naik komuter la datang kerja..
sejam setengah jugak la perjalanan..
mati wooo..
kadang-kadang dapat seat dalam komuter tu..
rasa heaven gila la..
sebab nak tunggu sampai nya lama..
boleh tidur siap mimpi lagi tau..

sebenarnya kerja aku kat PJ ni takde la penat sangat pon..
cuma yang membuatkan aku penat tu
sebenarnya..
hari hari datang kerja termenung..
tak buat pape
just tunggu waktu balik je..
kadang-kadang terpikir nak overtime la jugak kan..
tapi...
krik krik..
mati kebosanan aku kat sini..
tak buat pape..

aku ada tengok iklan pasal kerja yang buat di rumah tu..
terpikir nak join..
tapi takot la..
kang tak pasal-pasal kena tipu..
mati..
siap aku yuran pendaftaran lagi..
tak mboh lerrr..
bia pon gaji mahal..
tok sah lerrr..

kerja kerja jugak..
tapi aku still bergantung dekat mak aku..
acano ni ??

berfikir sejenak..
insaf kejap -.-'
kejap je..
haha..

ok.. serius balik..

tak boleh terlalu bergantung kat mak aku..
bukan aku sorang anak mak aku..
adik-adik aku.,
acano ?

tetiba jadi baik..

berubah~ berubah ~

ok.. 
tu je nak cerita..
bye bye

saje je nak bagi blog ni update je sebenarnya..
takda motif lain..




Pecah Kaca, Pecah Cermin, Lepas Baca, Boleh Komen.

1 comment:

  1. HI!! 안녕하세요~ we are twinscraftlife! pls visit our blog shop^^ 꼭 오세요~~!!^^ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete